Yolumu bulmaya değil yolunu bulanlardan hesap sormaya geldim

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 29 Ocak 2009 08:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Selçuk YAŞAR İSTANBUL

Seçim çalışmalarını Tuzla'da başlatan CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kılıçdaroğlu, "Ben İstanbul'u Sayın Başbakan'dan daha iyi biliyorum. Buraya yolumu bulmaya değil, başka anlamda yolunu bulanlardan hesap sormaya geldim" dedi. Kılıçdaroğlu, yolsuzluk yapan herkesin dişlerini sökeceğini söyledi.

İSTANBUL'da, iki gündür çeşitli semtleri gezen CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim çalışmalarını Tuzla'da başlattı. Bir kamyonetin üzerinden halkı selamlayan Kılıçdaroğlu'na yaklaşık 100 araçlık konvoy eşlik etti. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın "İstanbul'da bir yere bıraksak yolunu bulamaz" sözünü hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Ben İstanbul'u Sayın Başbakan'dan daha iyi biliyorum. 3 çocuğum burada doğdu, akrabalarımın bir kısmı burada yaşıyor. Ben İstanbul'da top koşturmadım. Buraya yolumu bulmaya değil, başka anlamda yolunu bulanlardan hesap sormaya geldim" dedi.

Kılıçdaroğlu dün Anadolu Yakası'ndaki Tuzla, Sultanbeyli, Ümraniye, Çekmeköy, Sancaktepe ilçeleri ile Taşdelen, Orhanlı ve Aydınlı'yı ziyaret etti. Kılıçdaroğlu Sancaktepe Meydanı'nda 2 bin kişiye şöyle seslendi:

Kömür değil iş

Başbakan, İstanbul'da çamur, çöp ve çukur olmadığını söyledi. Dün çukurda ve çamurda bir ayakkabıyı feda ettik. Başbakan isterse postayla ayakkabıyı kendisine göndereceğim. Biz tutarlı, temiz ve namuslu hizmet vereceğiz. Her konuda size hesap vereceğiz. Her evde mutlaka en az bir sigortalının olmasına önem veriyoruz. Bizim kömüre değil işe ihtiyacımız var.

Bir kahvehane ziyaretimde bir Kasımpaşalı bana 'Sayın Başbakan, Rize'den geldiğinde krampon alacak parası yoktu. Biz para toplayıp alıyorduk' dedi. Şimdi bu kişi dünyanın en zengin başbakanlarından biri. Ben kamudaki görevim süresince hep yüksek maaşları aldım. Ama benim mal varlığım belli. Her şey ortada.

Topbaş önce mail atsın

Topbaş neyi açıklayacaksa açıklasın. Halkın arasına çıksın, varoşlarda gezsin. Yürüyüş bandından aşağı insin. Ayaklarına çizmeleri giysin. Topbaş, elektronik şehir rehberi gönderme teklif etti. Ben merak ediyorum kendisi acaba bilgisayar kullanmayı biliyor mu, mail atabiliyor mu?

Bilim heyeti, 5 yılda 100 kilometre metro yapılabileceğini söylemesine rağmen ihtiyatlı davranıp 80 kilometre sözü verdim. Seçilirsem İstanbul'da devam eden tüm projeleri sürdüreceğim.

Dişlerini dökeceğiz

Topbaş, Silivri'de arsada yapılan değişiklikle, 11 milyon lira rant sağladı. İstanbul için mi kullandılar? AKP ve yandaşları için paylaştılar. Topbaş'ın su sayaçlarını pahalıya taktığını açıklayacağım. Yolsuzluk yapanın dişlerini dökeceğiz.

Halka selam

KEMAL Kılıçdaroğlu, CHP'nin ilçe belediye başkan adaylarını seçim otobüsünün üstünde tanıttı. Sonra da arabayla semtlerde tur atıp, balkonlarda pencerelerde kendisini izleyen vatandaşları selamladı. Kılıçdaroğlu, "Kılıçdaroğlu gelecek soygun bitecek", "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganlarıyla karşılandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber